Luk
Din kurv
Tom kurv
Gå til indhold
Udskiftning efter break even-punktet

Nye og energibesparende kølere nedsætter klimabelastningen

Gamle kølemøbler kan nemt udgøre en stor energisluger, når der skal sælges kolde varer, og det går ikke hånd i hånd med ambitioner om at reducere CO2-udledningen. Derfor valgte en at vores større kunder at skifte deres gamle kølere ud med nye, energioptimerede versioner. Selvom udskiftningen løber op i en årlig reduktion på hele 733.524 tons CO2, skal man dog stadig tænke det samlede klimaaftryk ind og ikke skifte ud, før de gamle har aftjent deres nedkøling.

Hos Vibocold er vi vilde med, når nogen går forrest i kampen for at nedbringe CO2-udledningen. Det var også tilfældet, da en af vores større kunder valgte at skifte deres gamle og udtjente kølemøbler ud.

Det blev nemlig gjort til fordel for en opgradering med vores energibesparende kølemøbler, der sparer på klimabelastningen hver eneste dag.

Hav is i maven, indtil du når break even-punktet

Selvom de nye kølemøbler kan reducere klimabelastningen relativt til de gamle, skal man dog ikke blindt skifte sine gamle kølere ud:

‒ Det har jo også krævet energi at producere de eksisterende kølemøbler, og det spiller selvfølgelig ind i forhold til miljøpåvirkningen, fortæller John Karlsen, der er Team Manager for Indkøb og Product Management. Han uddyber:

‒ Alle produkter har et break even point i forhold til klimaeffekten, hvor de har udtjent deres CO2-forbrug. Først her vil det være bedre for miljøet at skifte dem ud.

For vores kunde var de gamle kølere nået hertil, hvor de alligevel skulle skiftes ud, og i år valgte de så at lægge en energioptimeret bestilling hos Vibocold.

‒ Vi har desuden dokumentationen og vores valide data helt på plads, så kunderne altid kan stole på de tal, de får fra os, tilføjer John Karlsen

.

Besparelser svarende til tusindvis af flyveture

Selvom en udskiftning til nye kølemøbler kan give en mærkbar effekt på klimakontoen, er der alligevel flere faktorer, der spiller ind. F.eks. vil flere forhandlere gerne undgå at lægge låg på kølerne, når energipriserne alligevel er lave. På den måde springer varerne lidt lettere ud i hånden på kunderne.

Ikke desto mindre rådgiver vi altid til, at man køber kølere med låg for at reducere CO2-forbruget ‒ også på tværs af svingende energipriser.

Der kan nemlig være rigtigt store energibesparelser at hente, hvis man skifter ud på det rette tidspunkt. Det var også tilfældet for vores kunde, da de valgte at opgradere deres kølere:

‒ Udskiftningen af de gamle kølemøbler medfører en årlig besparelse på 733.524 tons CO2, hvilket svarer til 520.000 km kørsel i almindelig bil eller 3.381 flyveture mellem København og Aarhus, siger John Karlsen.

Han påpeger afslutningsvist, at mange af materialerne fra vores gamle køleskabe kan genbruges, så miljøpåvirkningen på den måde bliver reduceret.

.
Energioptimering

Skal vi hjælpe dig?

Synes du om tanken om at kunne spare energi, nedsætte klimabelastningen og samtidig spare penge - men ikke helt kan overskue omfanget af projektet og økonomien i det.
Så grib ud efter os. Det koster ikke noget at lade os komme med et forslag.

Du kan ringe til os på 8750 3447, sende en mail til salg@vibocold.dk eller bruge kontaktformularen her på siden.

Luk
Log ind

Hvis du ikke allerede er kunde hos os, kan du oprette dig som kunde, ved at trykke på dette link