Luk
Din kurv
Tom kurv
Gå til indhold
Opbevaring af medicin | 13.11.2023

På Region Midtjyllands nye apotek

Med god rådgivning har vi sikret den helt rigtige opbevaring af medicinen på det nye hospitalsapotek

Se billeder fra hospitalsapoteket
Region Midtjylland har fået et nyt hovedapotek i Aarhus, der forsyner alle regionens hospitaler med medicin. Regionsapoteket Midtjylland er derfor fyldt med inventarløsninger, som lever op til de særlige krav og ønsker, der er til opbevaring af medicin. Som en del af regionens indkøbsaftale har Vibocold derfor med god behovsafdækning og skarp rådgivning leveret køleskabe og frysere til både medicin og måltider.

Tilbage i 2011 gik Region Midtjylland i udbud for at opnå en indkøbsaftale om de rette køle- og fryseløsninger til alle regionens behov. Vinderen heraf blev Vibocold, der er en totalleverandør inden for kommercielle løsninger til temperaturregulering.

‒ Lige siden har vi leveret til alle offentlige institutioner i Region Midtjylland og herunder også sygehusene. Hertil har vi leveret køleskabe og frysere til opbevaring af medicin, men også til kantiner og tekøkkener i både personalerum og på stuerne, fortæller Søren Keller Thomsen, der er eksportchef hos Vibocold.

Aftalen har ifølge Søren Keller Thomsen siden begyndelsen været bundet op på køleskabe og frysere fra Liebherr, der lever op til medicobranchens særlige krav:

‒ Vi har forsynet alle sygehusene i Region Midtjylland med Liebherr-kølere og -frysere. Det er nemlig østrigsk kvalitet og grundighed, når det er bedst, og vi har forhandlet dem i Danmark siden 2012.

.

Opfylder skrappe krav til både opbevaring og rådgivning

Som et led i regionens indkøbsaftale lå det også i kortene, at Vibocold skulle levere til det sidste skud på den regionale sygehusstamme i form af Regionsapoteket Midtjyllands nye hovedapotek. Men selvom leverandøren var givet på forhånd, har der ikke været en finger at sætte på samarbejdet:

‒ Vi snakkede med Søren Keller Thomsen fra Vibocold om hvilke behov, vi havde, og om mulighederne ved forskellige køleløsninger. Han var rigtigt god til at rådgive om de skrappe krav, der er til opbevaring af lægemidler, fortæller René Rasmussen, der er farmakonom ved Regionsapoteket Midtjylland, og tilføjer:

‒ Vi fik også rådgivning om de forskellige justeringsmuligheder for højder på møblerne, så de kan passe bedst muligt ind i vores arbejdsgange.

Den oplevelse stemmer overens med tilgangen fra Vibocold, der er eksperter i skræddersyede løsninger:

‒ Det er vores opgave at afdække kundernes behov til produktets brug og krav til godkendelser, så vi kan finde frem til netop det produkt og den løsning, de efterspørger, siger Søren Keller Thomsen.

.

God overvågning nedbringer risikoen for spild

Når den rette køleløsning er identificeret og leveret, er samarbejdet dog ikke slut endnu. Vibocold hjælper nemlig også med monteringen af møblerne, så apoteket kommer godt fra start.

‒ Når vi kommer ud og sætter skabene op, tjekker vi selvfølgelig, at alt er i orden, forklarer Søren Keller Thomsen og tilføjer:

‒ Vi sætter også følere i skabene til temperaturovervågning. Der kan være for mange penges medicin i skabene, og derfor er det ekstra vigtigt med god overvågning.

Hermed har den mangeårige aftale mellem Vibocold og Region Midtjylland sikret korrekt opbevaring af lægemidler på tværs af hele landsdelen, og det gode samarbejde fortsætter:

‒ Ud over Regionsapoteket Midtjylland har vi også for nyligt leveret til Steno Diabetes Center Aarhus, der arbejder med forebyggelse, behandling og forskning inden for diabetes, afrunder Søren Keller Thomsen.

.
Medico

Brug for vejledning?

Hos Vibocold er vi eksperter inden for professionelt udstyr til f.eks. laboratorier, hospitaler, apoteker og lægeklinikker.

Vi tilbyder avancerede fryse- og køleskabe, skræddersyet til medicinsk brug. Vores produkter er ideelle til korrekt opbevaring af biologisk materiale, prøver, temperaturfølsom medicin og vacciner.

Udforsk vores omfattende udvalg af produkter til medico-industrien her.

Hvis du er usikker på, hvilket produkt der passer bedst til dine behov, er du velkommen til at kontakte os via formularen på denne side eller give vores kundecenter et opkald på: +45 87 50 34 47.

Vi står klar til at hjælpe dig!

Luk
Log ind

Hvis du ikke allerede er kunde hos os, kan du oprette dig som kunde, ved at trykke på dette link