Vi har set tendensen inden for forskellige produktkategorier, bl.a. øl, chokolade og kaffe, hvor der i stigende grad efterspørges specialprodukter udviklet efter ”egen opskrift”.
Det samme gælder frisk hjemmelavet is, som er kommet i det fornemme selskab af gourmetprodukter, hvor forbrugerne både efterspørger og forventer unikke smagsoplevelser – oplevelser som de også er villige til at betale lidt ekstra for. Kan du se potentialet?
Læs videre nedenfor og se hvordan vi med Vibocold is-koncept kan hjælpe dig godt i gang med din isforretning.
Case:
Læs hvordan Kastbergs har fået succes med produktion af gourmet is
En af vores fornemmeste opgaver er, at rådgive om de muligheder og faldgruber, der kan være forbundet med opstart og implementering af isproduktion og salg af is.
Med udgangspunkt i dine aktuelle behov rådgiver vi om, hvilket udstyr det vil være fordelagtigt at investere i, samt hvordan du kan indrette dit produktions- eller salgssted, så potentialet udnyttes optimalt.
Viden omkring godkendelser, dokumentation samt løbende vedligehold og energioptimeringer er også en del af den pakke vi tilbyder. Det primære for os er, at give dig de bedst mulige forudsætninger for at få succes med din helt egen is og isbutik.
Du er altid velkommen til at kontakte vores is-ekspert for yderligere information og rådgivning.
Vibocold er godkendt forhandler af de produktive og brugervenlige kvalitets ismaskiner fra Valmar, som repræsenterer det absolut ypperste inden for is-produktionsudstyr på markedet.
Her foruden forhandler vi et bredt sortiment af kvalitets udstyr verdens førende producenter. Udstyr, som er essentielt for optimal produktion og opbevaring af isen, ligesom det er vigtigt i forhold til præsentation, markedsføring og salg af isen.
Læs mere om de forskellige ismaskiner og isudstyr nedenfor...
» Batch is-maskiner - Valmar
» Blæst frysere
» Isdiske
» Cup-filler
» Frostbokse
» Frostskabe
Det vi kender som frisk hjemmelavet italiensk gelato eller hjemmelavet "gammeldags is", er typisk produceret på en batch ismaskine.
Batch ismaskinerne giver uanede muligheder for at producere is-smagsvarianter efter helt egen opskrift - kun fantasien sætter grænser.
Hos Vibocold har vi valgt at koncentrere os om markedsføringen og salget af de anerkendte og brugervenlige batch ismaskiner fra Valmar.
Kendetegnende for Valmar ismaskinerne er, at de er bygget i kvalitetsmaterialer, de anvender nyeste teknologi, de er relativt nemme at rengøre og de er energibesparende. Men vigtigst af alt, så er Valmar ismaskiner nemme at betjene, ligesom sortimentet spænder lige fra den lille bordmodel til de mere avancerede maskiner til storproduktion.
Flere af Valmar's maskiner har desuden pasteuriserings funktion og is-fremstilling i én og samme maskine, for størst mulig effektivitet og fleksibilitet.
Vibocold sponsorerer Det Danske Konditorlandshold, som anvender Valmar ismaskiner til flere af sine lækre kreationer.
Valmar ismaskiner - produktside
Valmar sortimentoversigt - pdf
Når den hjemmelavede is er produceret og tappet fra batch ismaskinen, skal den typisk efterindfryses i en blæst fryser, også kaldet chok-fryser, for at blive stabil.
Blæstfrys eller lynnedfrysning, er en metode til hurtigt at fryse fødevarer ned, således at produktet konserveres.
I modsætning til traditionel frys, der konverterer væsken i fødevarer til makrokrystaler, produceres der ved lynfrys mikrokrystaller, som er langt mere skånsomme i forhold til produkternes cellestruktur og væskeudsivning.
På mindre end 4 timer kan man ved hjælp af blæstfrys sænke temperaturen på et produkt fra 90°C til ÷18.
Den hurtige nedfrysning ”forsegler” produktets overflade hvorved risikoen for krystallisering og bakterieudvikling minimeres.
Ligeledes bevirker processen, at produktets smag, udseende og konsistens i langt højere grad bevares.
Metoden er derfor yderst velegnet til isproduktion og andre "instant" produkter, hvor der ønskes en høj fødevaresikkerhed og kvalitet efter optøning.
Når den lækre hjemmelavede is er færdigproduceret og fyldt i is-kantinerne, skal den selvfølgelig præsenteres på den bedste og mest indbydende måde, så der kommer gang i is-salget.
Til opbevaringen og markedsføringen af isen, tilbyder Vibocold et bredt udvalg af kvalitets isdiske og scoop ice diske, som alle medvirker til en optimal og fristende præsentation af isen.
Isdiskene har således flere funktioner, da de udover at opbevare isen under de helt rette temperaturer, samtidig skal fungere som udstillingsvindue og arbejdsplads for personalet, der skal betjene kunderne og servere isen.
Vibocold kan levere isdiske i stort set alle designs og i mange forskellige størrelser, fra de helt små, smarte og fleksible isdiske til de store og eksklusive italienske isdiske, som får mundvandet til at løbe.
Har vi ikke lige den isdisk du søger, må du endelig kontakte os, da vi kan skaffe det meste. Ligeledes kan vi også rådgive om indretning af isbutik og evt. dekoration og branding af isdiske, så dit koncept bliver fuldendt.
Læs mere om vedligehold af Scoop Ice disk
Læs mere om Rådgivning
Læs mere om Branding
Udvid forretningskonceptet og øg omsætningsgrundlaget - Tilbyd kunderne muligheden for frisk hjemmelavet is som "take-away" i isbægrer "ready to go".
En cup-filler gør det både nemt, enkelt og hurtigt at dosere is-portioner direkte i isbæger, samtidig med at isens kvalitet og konsistens bibeholdes.
Kort fortalt fungerer cup-filleren således, at den lidt mere tyktflydende hjemmelavede is presses gennem en acryl beholder og direkte over i et bæger. Herefter sættes bægeret i en blast freezer og til sidst evt. i et display fryseskab med glasdør - fuldstændig klar til salg, og til at kunden hurtigt kan tage isen med sig hjem.
Det lyder måske simpelt - og det er det i princippet også. Men man bliver overrasket over det kvalitetsløft og den effektivisering, som en cup-filler maskine kan bidrage med.
Løsningen giver mulighed for at forberede sit salg til perioder med spidsbelastninger, optimere serviceniveauet og i sidste ende omsætningen.
Cup-filler maskinen er yderst effektiv og brugervenlig, ligesom den simple konstruktion gør den nem at rengøre.
Video - se i filmen her, hvor nemt det er med en cup-filler
Uanset om det ispinde, industriproduceret is eller hjemmelavet luksus is man sælger, har det stor betydning for både kvalitet og markedsføring, at isen opbevares korrekt.
Vibocold tilbyder markedets bredeste sortiment af kommercielle display fryseskabe og frysebokse med glaslåger, som er velegnede til opbevaring og salgspræsentation af isen.
Har man desuden taget skridtet videre og investeret i en cup-filler, så man kan tilbyde hjemmelavet is som take-away, er det naturligvis vigtigt at synliggøre produkterne for kunderne.
Her er Vibocolds display frostskabe perfekte, da de opretholder isens kvalitet, samtidig med at isen placeres let tilgængelig og i øjenhøjde.
Ligesom display fryseskabene fungerer også fryseboksene med glaslåg som et effektivt udstillingsvindue.
Ved hjælp af tilbehør som glasopsats, scoop ice kurve og branding, kan man i øvrigt nemt konvertere Vibocolds VGL-serie af frysebokse til perfekte scoop ice diske.
Se hvor nemt det er at montere og afmontere scoop ice kurve i en VGL fryseboks - se video
Alle frostskabe og frysebokse kan dekoreres, så der opnås optimalt blikfang og øget salgspotentiale - branding og dekoration
Se også vores guide til vedligehold af din fryser.
I samarbejde med biologen og den hæderspræmierede is-producent Thorkil Boisen samt ismaskineproducenten Valmar, tilbyder Vibocold kursus i professionel isproduktion.
På kurset får du indsigt i ingrediensernes betydning for isens konsistens og smag, ligesom du lærer at sammensætte og udvikle dine egne unikke is-opskrifter og smagsvarianter.
Kurserne indledes med en pasteurisering, dvs. kogning af iscreme med mælk og fløde. Cremen modner 2 timer. I mellemtiden fremstilles sorbet på saft, bær og sukker.
Når iscremen er modnet tilsættes smag og cremen indfryses på Valmar ismaskine. Det tager kun 5 min., hvorefter isen efterindfryses i chok-fryser for at blive stabil.
I løbet af kurset gives eksempler på indretning af produktionslokale og iscafé samt der laves økonomiske beregninger, så du ser hvor meget man kan tjene på at lave sin egen is.
Du kan læse mere om grundlæggende ingredienser og is-typer her
Læs mere om Thorkil Boisen Is
Kurset henvender sig til alle, der ønsker at arbejde professionelt med produktion og salg af hjemmelavet is.
Prisen er kr. 1.950,- ex. moms pr. deltager (ved hold på 8-10 deltagere)*.
I prisen indgår råvarer til isproduktionen samt der serveres frokost med kaffe/the og vand.
Husk termokasse, så du kan få din friske is med hjem.
*) Ved køb af ismaskine hos Vibocold, fratrækkes kursus deltagerprisen (kr. 1.950,-) fra købsprisen.
Kurserne foregår hos Repro på Knivgatan 9, 212 28 Malmö i Sverige.
Kurserne holdes løbende afhængig af deltagerantal / intereserede.
Kontakt os for at høre hvornår næste kursus afvikles.
Udfyld formularen nedenfor, hvis du vil høre mere om mulighederne, eller hvis du ønsker at blive skrevet op.
Du kan også kontakte vores is-ekspert direkte her
Hos Vibocold differentierer vi os ydermere ved, at vi har vores helt eget korps af teknikere, som er specifikt trænet i servicering af udstyr til is-branchen. Hvis uheldet skulle være ude, har vi derfor forudsætningerne for hurtigt at kunne løse problemet. Et væsentligt parameter, da det kan have afgørende betydning for omsætningen, at udstyret fungerer optimalt - specielt i årets varme måneder.
Vores kompetente team af fagfolk vil gøre alt for, at du blot skal koncentrere dig om at fremstille og sælge lækker is.
Læs vores referencer og find inspiration
Eller kontakt vores is-ekspert Ole - han kan svare på det meste vedr. Vibocold is-koncept
Menu